Αχτσιόγλου: Η πολιτική της ΝΔ θα οδηγήσει σε τέτοια ύφεση η οποία αργά ή γρήγορα θα μας βάλει σε μνημονιακές περιπέτειες | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Αχτσιόγλου: Η πολιτική της ΝΔ θα οδηγήσει σε τέτοια ύφεση η οποία αργά ή γρήγορα θα μας βάλει σε μνημονιακές περιπέτειες

Πιθανή θεωρεί στο μέλλον μια προσφυγή της κυβέρνησης σε ένα νέο μνημόνιο, εάν η τελευταία δεν αλλάξει οικονομική πολιτική, η Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κριτική της κυβέρνησης στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρή, ή πρέπει να δαπανηθούν χρήματα για να στηριχθεί η οικονομία ή όχι. Δεν γίνεται οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για δήθεν δαπάνη 24 δισ. να είναι λογικές για τη ΝΔ και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για 8,5 δισ. έκτακτα μέτρα να είναι παράλογη» τόνισε η τομεάρχης οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.
 
«Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει δαπανήσει 24 δισ. αλλά μόλις 4,6 δισ. για άμεση στήριξη της οικονομίας, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, όπως δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού» ανέφερε η πρώην υπουργός Εργασίας επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της τόνισε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης επιδιώκεται με επεκτατική πολιτική, με δαπάνες από τα κράτη προς την πραγματική οικονομία για να στηριχτεί το εισόδημα των νοικοκυριών, ο μισθός των εργαζομένων και η ρευστότητα στις επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία βασίζεται πολύ στην εσωτερική ζήτηση και κατανάλωση» και «τέτοιου είδους μέτρα είναι κομβικά για τη συγκράτηση του ΑΕΠ.
 
Ωστόσο όπως σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου «η ΝΔ δεν προχωρά σε μία γενναία επεκτατική πολιτική, ενώ έχουμε ήδη μία πολύ βαθιά ύφεση. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Κανείς πια δεν μιλά για ανάκαμψη τύπου V όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης. Φαίνεται ότι θα έχουμε μία πολύ αργή επάνοδο, λόγω της πολιτικής που συνοψίζεται στο ότι έδωσαν πολύ λίγα, πολύ αργά και συχνά σε λάθος κατεύθυνση.
Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία, λόγω της αναστολής του συμφώνου σταθερότητας, της μεγάλης ρευστότητας από την ΕΚΤ, των ταμειακών αποθεμάτων ύψους 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και του ρυθμισμένου χρέους, έχει έναν καθαρό διάδρομο που μας επιτρέπει να κάνουμε μία πιο γενναία επεκτατική πολιτική για να προλάβουμε τις συνέπειες», ανέφερε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον «η πολιτική της ΝΔ, της πολύ αργής και κακής ποιότητας παρέμβασης στην αγορά, θα οδηγήσει σε τέτοια ύφεση η οποία αργά ή γρήγορα θα μας βάλει σε μνημονιακές περιπέτειες» κατέληξε.