Στις 16:00 αύριο θα ανακοινωθεί το πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα σχολεία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Στις 16:00 αύριο θα ανακοινωθεί το πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Αύριο στις 16:00 θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο όσον αφορά στο πότε θα ξεκινήσει τελικά η νέα σχολική χρονιά.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, καθώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Από μέρους των Επιστημόνων θα πάρει μέρος στην συνέντευξη Τύπου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ νωρίτερα σήμερα ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, εμφανίστηκε περισσότερο θετικός να ανοίξουν όλες οι σχολικές δομές στις 14 Σεπτεμβρίου, αντί για τις 7 του ίδιου μήνα. 

 «Το σημείο-κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. 

«Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα, εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις», κατέληξε.

Να υπενθυμίσουμε πως αυτήν την ώρα διεξάγεται η σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που θα αποφασίσουν σε συννενόηση με το υπουργείο Παιδείας για αυτό το θέμα.