Προ των πυλών ο κυβερνητικός ανασχηματισμός

Εξελίξεις στο μέτωπο του ανασχηματισμού αναμένονται τις επόμενες ώρες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι έτοιμος να προβεί σε μικρές διορθωτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στην κυβέρνηση δεν αναμένεται να είναι πολλές. Βασικός στόχος είναι η διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως επίσης και ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Ο ανασχηματισμός δεν θα έχει μεγάλη έκταση, καθώς θα εξέπεμπε μήνυμα εφησυχασμού στα μέλη της κυβέρνησης.

Τις πληροφορίες για το περιεχόμενο του ανασχηματισμού επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας μίλησε για διορθωτικές κινήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται ανασχηματισμός. Ο πρωθυπουργός έχει πει εδώ και καιρό ότι θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα συνιστούν δύο πράγματα: α) μη ανασχηματισμό, β) ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι υπάρχουν τομείς που χρειάζονται υποστήριξη, όπως η διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται αναβάθμιση για τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ενώ ανάλογες φήμες υπάρχουν και για τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Επίσης, προβλέπεται αύξηση των Υφυπουργών της κυβέρνησης, την ώρα που ορισμένοι γραμματείς Υπουργείων ενδέχεται να αναλάβουν υψηλότερα αξιώματα.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται είσοδος ανθρώπων από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο κυβερνητικό σχήμα.