Λιβύη: Απορρίπτει την συμφωνία εκεχειρίας ο Χαφτάρ - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Λιβύη: Απορρίπτει την συμφωνία εκεχειρίας ο Χαφτάρ

Αντίθετος προς την εκεχειρία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την κυβέρνηση της Τρίπολης εμφανίζεται ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χαφτάρ.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΛΕΣ, Αχμέντ Αλ Μισμαρί, μίλησε για «τέχνασμα», καθιστώντας σαφές ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τις θέσεις τους σε Σύρτη και Τζούφρα σε περίπτωση επίθεσης.

«Η πρωτοβουλία που υπέγραψε ο Σάρατζ είναι διαφημιστικό κόλπο. Υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων και μεταφέρεται εξοπλισμός για να στοχοθετηθούν οι δυνάμεις μας στη Σύρτη. Αν ο Σάρατζ ήθελε κατάπαυση του πυρός θα απέσυρε τις δυνάμεις του, δεν θα τις προωθούσε προς τις μονάδες μας στη Σύρτη», ανέφερε ο Μισμαρί.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός από τον πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου, Ακίλα Σάλεχ, που εδρεύει στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης. Ο τελευταίος φέρεται να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ, μετά την απώθηση των δυνάμεων του Χαφτάρ από τα περίχωρα της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της κυβέρνησης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, και ο Ακίλα Σάλεχ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός, δημιουργώντας έναν οδικό χάρτη για την διενέργεια εκλογών στη χώρα.