ΗΠΑ: Νέος υφυπουργός Άμυνας ο ελληνικής καταγωγής Μιχάλης Κράτσιος-Κοτσακάς | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Νέος υφυπουργός Άμυνας ο ελληνικής καταγωγής Μιχάλης Κράτσιος-Κοτσακάς

Ο Μιχάλης Κράτσιος-Κοτσακάς είναι ο νέος υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας την είσοδό του στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός έλκει την καταγωγή του από το χωριό Βολισσός της Χίου, με την τοπική κοινότητα να συγχαίρει τον κ. Κράτσιο-Κοτσακά για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μάλιστα, το Συμβούλιο της Κοινότητας Βολισσού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Κύριε υφυπουργέ, αγαπητέ Μιχάλη

Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας.

Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σάς απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας, προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή».