Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε σε νέα Συνθήκη των Σεβρών

Σε νέα αναφορά για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο περιθώριο εγκαινίων εργοστασίου παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, αρχικά, ότι η Τουρκία επιθυμεί τον διάλογο. «Πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά. Και σήμερα με την ίδια ειλικρίνεια κινούμαστε με τον ίδιο τρόπο. Και από τους ομολόγους μας περιμένουμε κινήσεις που να μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψει σε μια νέα Συνθήκη των Σεβρών. «Ο αγώνας που δίνει η Τουρκία σε διάφορα μέτωπα όπως η Ανατολική Μεσόγειος και η Λιβύη, δεν είναι μόνο αγώνας δικαιώματος αλλά και αγώνας του μέλλοντος. Όσο δίνουμε σημαντικούς αγώνες για να προστατέψουμε την πατρίδα μας είναι το ίδιο σημαντικό να αμυνθούμε και να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα. Όπως πριν 100 χρόνια σκίσαμε και πετάξαμε τη Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη των Σεβρών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο».

Ακόμα, κατηγόρησε το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), λέγοντας ότι «(το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό πως χάσαμε από το χέρι μας τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση για να πετάξει κάποιος μια πέτρα».

Ολοκληρώνοντας, ο Ερντογάν προανήγγειλε την ανακοίνωση μιας έκπληξης τις επόμενες ημέρες, υποσχόμενος πως «θα ανοίξει μια νέα εποχή για όλο το τουρκικό έθνος».