Ερντογάν: Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου, ξεκινάμε γεωτρήσεις - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Ερντογάν: Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, ξεκινάμε γεωτρήσεις

‘Εντονη ήταν η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που υπεγράφη στο Κάιρο την Πέμπτη. 

Η Συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος- Αιγύπτου εξόργισε τον Τούρκο πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ανύπαρκτη, σημειώνοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει «αποφασιστικά» τη συμφωνία της με τη Λιβύη.

Μιλώντας μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε νέες έρευνες, μετά τη συμφωνία. «Επαναλάβαμε τις δραστηριότητες γεώτρησης και προς τον σκοπό αυτόν έχουμε στείλει εκ νέου το πλοίο σεισμικών ερευνών Barbaros σε αποστολή».

Τέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ερντογάν επεσήμανε πως η Γερμανίδα καγκελάριος του είχε ζητήσει να παγώσουν οι έρευνες στην περιοχή για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. «Εγώ της είπα ότι δεν τους εμπιστεύομαι αλλά αν το ζητάς εσύ να το κάνω’», είπε ο Ερντογάν και αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είχαν ξεκίνησε «αλλά βλέπετε τι έγινε».