Αδ. Γεωργιάδης: Καμία επένδυση δεν έχει σταματήσει

Στη συνέχιση των επενδυτικών δραστηριοτήτων στη χώρα παρά την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης είπε, αρχικά, ότι «όλες οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται κανονικά, δεν έχει σταματήσει καμία. Σήμερα θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε εκτάκτως και αύριο διυπουργική για να εγκρίνουμε άλλη μια μεγάλη επένδυση που μας ήρθε από το Enterprise Greece. Δεν θέλω να την ανακοινώσω, γιατί είναι στο στάδιο της έγκρισης της από την Enterprise Greece».

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το πάγωμα της ιδιωτικοποίησης του Ελ. Βενιζέλος έγινε προκειμένου να μην πέσει το αντίτιμο της πώλησης. Στο ίδιο σημείο πρόσθεσε ότι «υπάρχει αναβολή εγκαινίων για επενδύσεις από την Κίνα γιατί τα ταξίδια από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν σταματήσει».

Επιπλέον, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, αποκλείοντας ένα δεύτερο γενικό lockdown.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης σκιαγραφήθηκαν οι προτάσεις που θα γίνουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τέλος, ο ίδιος προανήγγειλε την ανακοίνωση μιας νέας σημαντικής επένδυσης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.