Τζόνσον: Η χώρα θα επανακάμψει ισχυρότερη από ποτέ

Την πεποίθηση ότι η Βρετανία θα έχει αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού μέχρι τα μέσα του 2021 εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

«Απ΄όπου κι αν ήρθε… από μια νυχτερίδα, έναν παγκολίνο ή όπως κι αν εμφανίστηκε, ήταν ένα πολύ κακό πράγμα για τον άνθρωπο. Και νομίζω πως μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους θα το έχουμε περάσει», είπε ο Τζόνσον.

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Βρετανία θα επιστρέψει «ισχυρότερη από ποτέ», κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα εμφάνισης δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Επιπλέον, τόνισε ότι η πανδημία ανάγκασε την κυβέρνηση να υιοθετήσει πρακτικές για ταχύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Ακόμα, επεσήμανε ότι αναμένεται η κατάθεση προτάσεων για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, με στόχο την ενσωμάτωση περισσότερων ανθρώπων σ’ αυτό.

Σχετικά με το πότε θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο Βρετανός Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα επέλθει χαλάρωση των μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς πολίτες να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά, καθώς «η παχυσαρκία είναι ένας από τους παράγοντες νοσηρότητας». Μάλιστα, αναφέρθηκε στο επίτευγμά του να χάσει 6,5 κιλά, μέσα από υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση. Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερη δήλωσή του για το θέμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ίδιο να αποφεύγει να ζητήσει συγγνώμη.