Όλο το 24ωρο θα λειτουργεί η Αγία Σοφία ως τζαμί- Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Όλο το 24ωρο θα λειτουργεί η Αγία Σοφία ως τζαμί- Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Συνεχίζει την κλιμάκωση σε όλα τα επίπεδα η Τουρκία.

Με αφορμή την υπόθεση της Αγίας Σοφίας, η Άγκυρα κορυφώνει τις προκλήσεις της, αφού ο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή και θα λειτουργεί ως τζαμί 24ώρες το 24ωρο.

«Ο πρόεδρός μας έδωσε εντολή να είναι ανοιχτή η Αγιά Σοφιά 24 ώρες το 24ωρο για προσευχή, αρχής γενομένης από σήμερα. Το τζαμί Αγία Σοφία θα είναι πάντα ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον πρόεδρό μας» ήταν το σχόλιο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια ώρα το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί απαντώντας στα όσα ανέφεραν χθες η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, κάλεσε την ελληνική πλευρά να «να ξυνπήσει από το όνειρο του Βυζαντίου» από το οποίο όπως τονίζεται «δεν ξυπνά εδώ και 567 χρόνια».

Η Ελλάδα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας ρατσιστικά κεφάλια όσους διαδήλωσαν χθες στην Θεσσαλονίκη όπου και κάηκε η τουρκική σημαία.

 «Δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία».

Φυσικά το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν γινόταν να μην απαντήσει στην ανακοίνωση αυτή και σημείωσε

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

Όλα τα έγκυρα Μέσα της Δύσης, με πρωταγωνίστρια την Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» σχολιάζουν την χθεσινή τελετή στην οποία πρωτοστάτησε ο Ερντογάν και κάνουν λόγο για οριστικό τέλος της λεγόμενης κοσμικής- κεμαλικής- Τουρκίας.