Μικρά βέλη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μικρά βέλη

   — Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γενικώς, ανέκαθεν. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και εκπαίδευση όλων των στελεχών, είναι εξαιρετική όπως βεβαιώνουν οι πάντες.

 

— Αν οι Μεγάλες Δυνάμεις του πλανήτη δεν τον είχαν τον Ερντογάν για να κάνουν μπίζνες μαζί του, θα τον είχαν κάνει ήδη σκόνη πολιτικά με την επιρροή τους.

Αμφιβάλλει κανείς σ΄ αυτό;
 
— Μπορεί να έχω (και έχουμε) σούρει πολλά στους έξω, σε μεγάλο ποσοστό δικαίως, για την διαχείριση και την συμπεριφορά τους προς την χώρα μας αυτά τα 12 χρόνια κρίσης, αλλά είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι εάν δεν ήμασταν μέσα στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με την Τουρκία.

Φυσικά εάν συμβεί κάτι σοβαρό, μόνοι μας θα Πολεμήσουμε όπως και η Ιστορία έχει δείξει, όμως το ότι είμαστε μέλη της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, αποτελεί μια πρώτη ζώνη ασφαλείας στην αιώνια κόντρα μας με τις ορκισμένες ανθελληνικές Τουρκικές ηγεσίες.

 
— Ο Ρωσικός παράγοντας (που προσωπικά στο παρελθόν είχα ποντάρει πολλά), σκέτη απογοήτευση γι΄άλλη μια φορά. Και στο θέμα της Αγίας Σοφίας και στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Καστελόριζο, ουσιαστικά σφύριξε αδιάφορα.
 
— Πέρα από την βοήθεια της Μέρκελ στην αποτροπή ενός επεισοδίου την περασμένη Τρίτη έξω από το Καστελόριζο (εξεπλάγην θετικά), ο Μακρόν αποδεικνύεται φίλος της Ελλάδας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Εξάλλου η Γαλλία έχει πολλές διαφορές από πέρσι με την Τουρκία.
 
 
— Ο Ερντογάν κάνει τσάμπα μαγκιές και επίδειξη μόνο υπό κάλυψη και πάντα μπροστά σε ένα μικρό φανατικό- κατά δικό του- ακροατήριο. Σήμερα στην Αγία Σοφία ήταν το αποκορύφωμα. 
 
— Υψηλό εθνικό φρόνημα, εθνική ενότητα, η μόνη λύση για ισχυρή αποτροπή.
 
 
 
— H Δημοκρατία ποτέ δεν είναι δεδομένη. Θέλει αγώνα και περιφρούρηση η διατήρησή της. 
 
Δημήτρης Κυριακού