Κορωνοϊός- Ελλάδα: 33 νέα κρούσματα- Χαρδαλιάς: Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια, ούτε για συναθροίσεις | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός- Ελλάδα: 33 νέα κρούσματα- Χαρδαλιάς: Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια, ούτε για συναθροίσεις

Η σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον κορωνοϊό αναφέρει ενδεικτικά:

Κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν εργαστηριακά 33 νέα κρούσματα Covid-19στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου τις χώρας ύστερα από σχετικούς ελέγχους. 

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ακόμα ότι δεν έχει σημειωθεί κανένας επιπλέον θάνατος το τελευταίο 24ωρο, κι έτσι τα θύματα από τον φονικό ιό παραμένουν συνολικά στην χώρα μας 193.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από Covid-19 φτάνουν πλέον τις 3.622.

Στις ΜΕΘ, παραμένουν διασωληνωμένοι εννέα ασθενείς, με 121 να έχουν εξέλθει σε καλή κατάσταση από αυτές. 

Χαρδαλιάς: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα» 

Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ειδικά για κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες παρατηρείται μεγάλη συνάθροιση όπως πχ. τα πανηγύρια ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε: 

«Πρέπει η αυτοδιοίκηση και ειδικά οι δήμαρχοι να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι σε όλο αυτό. Ένα πανηγύρι γίνεται γιατί ένας δήμαρχος παραχωρεί έναν χώρο.

Άρα εκ των πραγμάτων ο δήμαρχος που παραχωρεί τον χώρο, προφανώς έχει την ευθύνη να ελέγξει ότι τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που οι επιδημιολόγοι μας έχουν καταθέσει.

Άρα, με την περισσή ευθύνη που όλον αυτόν τον καιρό πορευθήκαμε, μην περιμένουμε οριζόντιες νόρμες, ότι απαγορεύονται όλα τα πανηγύρια.

Ο καθένας θα σταθμίσει τα δεδομένα της περιοχής του το είδος των εκδηλώσεων που πρέπει και αν πρέπει να γίνουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη.

Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια, ούτε για συναθροίσεις ούτε για το παραμικρό. Είναι ώρα ευθύνης γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.