Κικίλιας: Όταν έρθει εμβόλιο, θα υπάρχει ιεράρχηση αυτών οι οποίοι θα πρέπει να το κάνουν πρώτοι απ' όλους | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κικίλιας: Όταν έρθει εμβόλιο, θα υπάρχει ιεράρχηση αυτών οι οποίοι θα πρέπει να το κάνουν πρώτοι απ’ όλους

Προτεραιότητα θα δοθεί στην προστασία των ευπαθών υγειονομικά ομάδων όσον αφορά στον κορωνοϊό και στο άμεσο μέλλον τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα.

Ο υπουργός υγείας αφού υπογράμμισε ότι κακώς υπάρχει εφησυχασμός πλέον, ανέφερε ότι εάν χρειαστεί περαιτέρω ανάγκης προστασίας αυτής της κατηγορίας ασθενών σε περίπτωση δεύτερου κύματος πανδημίας, το υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο

«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε.Όταν και εφόσον έρθει εμβόλιο, θα υπάρχει ιεράρχηση αυτών οι οποίοι θα πρέπει να το κάνουν πρώτοι απ’ όλους και βέβαια αν υπάρξει δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, και επειδή είναι δύσκολο να υπάρχει οριζόντιο lockdown, προσανατολιζόμαστε επίσης στην προστασία και δια του περιορισμού ενδεχομένως, αυτών των ευπαθών ομάδων. Θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες» επεσήμανε.

Εάν χρειαστεί οι άνω των 65, να στέλνουν sms ή να συμπληρώνουν κάποιο έγγραφο ναι, θα το κάνουμε, δήλωσε. «Αν πρέπει να δώσουμε άδεια σε αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα το κάνουμε. Θα προστατεύσουμε αυτούς που κινδυνεύουν» συμπλήρωσε

Στην ερώτηση για την πιθανότητα να βιώσει η χώρα ένα δεύτερο κύμα του Covid-19 το φθινόπωρο, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε μπροστά σε δεύτερο κύμα. «Εάν πάψουμε να προσέχουμε και συνεχίσουμε να χαλαρώνουμε και αυτό επεκταθεί, τότε καταλαβαίνετε ότι μπορούν να αλλάξουν όλα τα δεδομένα» κατέληξε.