Ιράν: Απεστάλησαν τα μαύρα κουτιά του ουκρανικού Boeing στη Γαλλία

Στην αποστολή των μαύρων κουτιών του ουκρανικού Boeing προς την Γαλλία προχώρησε το Ιράν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργός Εξωτερικών, Μοχσέν Μπαχαρβάντ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Etemad, ο κ. Μπαχαρβάντ είπε πως «τα μαύρα κουτιά μεταφέρθηκαν στο Παρίσι χθες από αξιωματούχους της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και από έναν δικαστή και η αποκρυπτογράφησή τους θα ξεκινήσει την Δευτέρα».

Ταυτόχρονα, ο ίδιος συνεχάρη την Γαλλία για την διμερή συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τεχεράνης παραδέχθηκαν στις 11 Ιανουαρίου ότι κατέρριψαν κατά λάθος το αεροπλάνο της Ukraine International Airlines που εκτελούσε την πτήση PS 752 από την Τεχεράνη για το Κίεβο, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Από την κατάρριψη του αεροσκάφους έχασαν την ζωή τους όλοι οι επιβάτες.

Τον Ιούνιο ο κ. Μπαχαρβάντ είχε δηλώσει ότι οι ιρανικές αρχές είχαν καθυστερήσει να αποστείλουν τα μαύρα κουτιά λόγω του κορωνοϊού που χτυπά έντονα την χώρα.

Σημειώνεται ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους έγινε σε μια ταραγμένη περίοδο για το Ιράν, λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανικές δυνάμεις.