Γεννηματά για Τουρκία: Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αποφασίσουν στο ίδιο τραπέζι μία εθνική γραμμή | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γεννηματά για Τουρκία: Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αποφασίσουν στο ίδιο τραπέζι μία εθνική γραμμή

Εθνική γραμμή στα θέματα με την Τουρκία πρόταξε ως λύσης αντιμετώπισης η Φώφη Γεννηματά.

«Θεωρώ ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αποφασίσουν στο ίδιο τραπέζι μία εθνική γραμμή. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει εθνική γραμμή στην Ελλάδα. Και το γεγονός ότι στελέχη της κυβέρνησης λένε διαφορετικά πράγματα επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει μία ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας», υπογράμμισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ

Για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τις προκλήσεις της Τουρκίας σημαίνει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα.

 «Δεν ήθελε το διάλογο και τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις για να έχει τα χέρια του λυμένα» υπογράμμισε και τώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό και ομοψυχία στη χώρα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επίσης θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι πραγματοποιείται διάλογος με την Τουρκία εν κρυπτώ, την ίδια ώρα που η Τουρκία προχωρά σε κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα

 «Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία έχει ξεφύγει από τις προκλήσεις, έχει προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες, σε επιθετικές πράξεις εναντίον μας.

Η Τουρκία έχει μια ξεκάθαρα αναθεωρητική στρατηγική, καταπατά το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί να συνομιλεί με όλους ως μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη με τους δικούς της όρους. Αυτό που καταλαβαίνει η Τουρκία δεν είναι οι δηλώσεις, αλλά οι κυρώσεις. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Αναφορικά με την υπόθεση Νοvartis η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε για άλλη μια φορά πως πρόκειται για μια πολιτική σκευωρία, καθώς επίσης και ότι δεν διερευνήθηκε ποτέ το σκάνδαλο του φαρμάκου

«Το σκανδαλώδες είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με το στήσιμο της πολιτικής σκευωρίας και δεν αντιμετώπισε το σκάνδαλο του φαρμάκου. Αποκαλύφθηκε μέσα στην Προανακριτική ότι υπήρχε σκευωρία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος πολιτικών τους αντιπάλων. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος των στελεχών μας.

Από την άλλη πλευρά δεν διερευνήθηκε ποτέ το σκάνδαλο του φαρμάκου. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ τον τελευταίο χρόνο δεν προσπάθησαν να τεκμηριώσουν τη διεκδίκηση, να βρουν πόρους ως αποζημίωση για αυτό το σκάνδαλο, όπως πέτυχε η Αμερική» σημείωσε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά.