Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σημαντικός γείτονάς μας η Ελλάδα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σημαντικός γείτονάς μας η Ελλάδα

Με μια δήλωση έκπληξη του εκπροσώπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, έγινε νωρίτερα γνωστό ότι η Τουρκία “παγώνει” τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μετέδωσε η Daily Sabah, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε: «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας τις βάλουμε σε αναμονή για λίγο».

Σε συνέντευξη στο CNN Turk ο Καλίν χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό γείτονα και τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα με την Ελλάδα. Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στις υφαλοκρηπίδες τους, και να γίνουν κοινές μελέτες σε αμφιλεγόμενες περιοχές». Συνεχίζοντας δήλωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Ας είμαστε εποικοδομητικοί, ας περιμένουμε λίγο».

 

 Στέλιος Πέτσας: Θετική ενέργεια η δήλωση Καλίν περί «παγώματος» ερευνών.

<<Έχουμε διαμηνύσει πως θέλουμε έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας.

H αναφορά του εκπροσώπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως μία παράνομη -όπως την έχουμε χαρακτηρίσει- Navtex αποσύρεται.

Oι διερευνητικές επαφές είχαν διακοπεί με απόφαση και ευθύνη της Τουρκίας και παρατήρησε ότι ζητήματα όπως η δραστηριότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, αλλά και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δημιουργούν προβλήματα.

Αν συνεχίσουν τέτοιες ενέργειες δεν υπάρχει υπόβαθρο για διάλογο.>>