Αντιπρόεδρος γερμανικής Βουλής: «Κακοποίηση της θρησκείας» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Αντιπρόεδρος γερμανικής Βουλής: «Κακοποίηση της θρησκείας» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε η αντιπρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag) και μέλος της Κ.Ο. τυ Κόμματος των Πράσινων, Κλαούντια Ροτ, με αφορμή την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), η κ. Ροτ έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου στην κοσμική Τουρκία» και «κακοποίηση της θρησκείας».

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί «να εξασφαλίσει το χειροκρότημα του ισλαμικού κόσμου», συμπληρώνοντας πως «διχάζει την κοινωνία» και «προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από την οικονομική κρίση και την κρίση του κορονοϊού».

Τέλος, η κ. Ροτ κάλεσε την ΕΕ να λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της Άγκυρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν η ΕΕ τοποθετείτο υπέρ του να μην προμηθεύει πλέον εξοπλιστικά συστήματα ή εάν λαμβάνονταν και οικονομικά μέτρα, αυτό θα πονούσε τον Ερντογάν». Κατά την ίδια, η κατάσταση έχει περιπλεχθεί, καθώς η ΕΕ εξαρτάται από τον Τούρκο Πρόεδρο στο ζήτημα του μεταναστευτικού/προσφυγικού.