ΗΠΑ: Συνεχίζεται η ένταση – Νεκροί σε Σιάτλ και Μινεάπολη

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του στο Σιάτλ των ΗΠΑ το Σάββατο μετά από πυροβολισμούς στην «αυτόνομη ζώνη» του Κάπιτολ Χιλ.

Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος είναι τραυματισμένος, όντας σε κρίσιμη κατάσταση.

Η συγκεκριμένη περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο ακτιβιστών και διαδηλωτών, οι οποίοι έχουν απομακρύνει τους αστυνομικούς από την περιοχή. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για ένα «κοινωνικό πείραμα» συμβίωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σιάτλ, υπήρξε αναγκαιότητα επέμβασης στην περιοχή μετά τον τραυματισμό δύο ανθρώπων από πυροβολισμούς. Στο άκουσμα της προσέγγισης στην περιοχή από τους αστυνομικούς ομάδα ακτιβιστών δεν επέτρεψε την πρόσβαση στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Τα τεκταινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελούν εστία αντιπαράθεσης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των αρχών του Σιάτλ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, η συνοικία βρίσκεται υπό τον έλεγχο αναρχικών και αριστερών ακτιβιστών, προειδοποιώντας για επέμβαση με στόχο την επιβολή της τάξης.

Από την πλευρά τους, η Δήμαρχος του Σιάτλ, Τζένι Ντέρκαν, και ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον, Τζέι Ίνσλι, έχουν υποστηρίξει την ισχύ της συγκεκριμένης περιοχής.

Νέα ένταση στη Μινεάπολη

Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του στη Μινεάπολη μετά από πυροβολισμούς, την πόλη όπου έχασε την ζωή του με τραγικό τρόπο ο Τζόρτζ Φλόιντ.

Ταυτόχρονα, έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μην προσεγγίζουν το κέντρο της πόλης.