ΗΠΑ: Συγκλονίζουν η σύζυγος και η κόρη του Τζόρτζ Φλόιντ

Με μια ομιλία που συγκλονίζει αναφέρθηκε στον Τζόρτζ Φλόιντ η σύζυγός του, Ρόξι Ουάσινγκτον.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της η κ. Ουάσινγκτον αναφέρθηκε, αρχικά, στην αγάπη που είχε το θύμα για την μικρή κόρη τους. «Δεν θα δει ποτέ την κόρη του να μεγαλώνει, να παίρνει πτυχίο από το πανεπιστήμιο. Δεν θα έχει την ευκαιρία να την συνοδεύσει στον γάμο της. Αν έχει ένα πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της δεν τον έχει πια», είπε με εμφανή συγκίνηση.

Ταυτόχρονα, ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο του συζύγου της, σημειώνοντας: «Είμαι εδώ για το παιδί μου και για τον Τζορτζ γιατί θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί ήταν καλός και η Τζιάνα είναι η απόδειξη γι’ αυτό».

Η Ρόξι Ουάσινγκτον συνοδευόταν από τον φίλο του Τζόρτζ Φλόιντ και πρώην αθλητή του NBA, Στίβεν Τζάκσον, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο βασικότερος λόγος που τον οδήγησε στην απόφαση να μετακομίσει από το Χιούστον στη Μινεάπολη ήταν για να προσφέρει περισσότερα στο παιδί του.

Εξίσου συγκινητική στιγμή ήταν η στιγμή που μίλησε για τον πατέρα της η μικρή Τζίτζι. Στεκόμενη στους ώμους του Στίβεν Τζάκσον, η Τζίτζι είπε χαρακτηριστικά ότι «ο μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο».