ΗΠΑ: Νέες αποκαλύψεις Μπόλτον κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Νέες αποκαλύψεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ ήλθαν στο φως της δημοσιότητας από τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.

Αυτή την φορά ο Μπόλτον αφηγείται ένα περιστατικό από μία συνεδρίαση του NATO το 2018. Τότε, ο Αμερικανός Πρόεδρος έθεσε σ’ εκείνον το ζήτημα της αποχώρησης της χώρας από την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αιτία ήταν οι χαμηλές στρατιωτικές δαπάνες της Γερμανίας, οι οποίες δεν ξεπερνούσαν το 2% του γερμανικού ΑΕΠ. Ταυτόχρονα, η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας-Ρωσίας για την κατασκευή του Nord Stream 2 εξόργισε τον Αμερικανό Πρόεδρο, που αναρωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να στηρίζουν μια χώρα που υπέγραψε ενεργειακή συμφωνία με μια αντίθετη στα συμφέροντα των ΗΠΑ δύναμη.

Σύμφωνα με τον Μπόλτον, ο Τραμπ φέρεται να είπε ότι δεν θα άφηνε την Ουάσινγκτον «σε ένα NATO τα κράτη μέλη του οποίου πληρώνουν δισεκατομμύρια στη Ρωσία. Θα φύγουμε αν κλείσουν τη συμφωνία για τον αγωγό. Δεν θα συγκρουόμαστε με κάποιον που πληρώνουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε, τελικά, την στήριξή του προς το ΝΑΤΟ, καλώντας ωστόσο τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών τους.

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται την αποχώρηση 10.000 Αμερικανών στρατιωτών από το Βερολίνο.