ΗΠΑ: Αποστάσεις από την υποστήριξη Τραμπ από Μπους και Ρόμνεϊ

Το ενδεχόμενο να μην υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020 σκέφτονται ο πρώην Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος, Τζόρτζ Μπους, και το προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των New York Times, οι δύο άνδρες είναι πιθανό να μην στηρίξουν τον νυν Πρόεδρο της χώρας στη μάχη για την επανεκλογή του. Παράλληλα, ανάλογες σκέψεις κάνει και η χήρα του Τζον Μακέιν, Σίντι, με την ίδια να μην βλέπει με θετικό τρόπο τον Τραμπ. 

Παρ’ όλα αυτά, ο Αμερικανός Πρόεδρος απολαμβάνει της στήριξης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών, καθώς οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι που τον στηρίζουν δείχνουν να είναι περισσότεροι σε σύγκριση με εκείνους το 2016. Μερικά από τα κορυφαία μέλη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στον Τραμπ είναι οι γερουσιαστές Μιτς Μακόνελ, Λίντσεϊ Γκράχαμ και Τεντ Κρουζ.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία. Σε άρθρο του στους Los Angeles Times δεσμεύτηκε για την σύσταση μιας «εθνική επιτροπή εποπτείας της αστυνομίας εντός 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας».

Ακόμα, απηύθυνε κάλεσμα στο Κογκρέσο να προχωρήσει σε κινήσεις για την απαγόρευση του κεφαλοκλειδώματος από τους αστυνομικούς, την αποτροπή της μεταφοράς όπλων πολέμου στις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις και την βελτίωση της εποπτείας και τη λογοδοσίας. Τέλος, κάλεσε για την δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου για τη χρήση βίας από αστυνομικούς.