Γεννηματά: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Μητσοτάκη για οικονομία, εργασία

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε στην Βουλή η Φώφη Γεννηματά. Η ερώτηση αφορούσε σε οικονομικά και  εργασιακά θέματα. σε αδιέξοδο οδηγεί η κυβερνητική πολιτική.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανάφερε ότι «η κρίση στην Ελληνική Οικονομία παίρνει πια επικίνδυνες διαστάσεις, ενώ οι προβλέψεις για την ύφεση γίνονται διαρκώς και πιο δυσοίωνες.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της ύφεσης πλήττουν ήδη την κοινωνία «Κατά 259.000 μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας στην Οικονομία το Α’ 5μηνο του 2020, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019» ανέφερε και συμπλήρωσε

«Η Κυβέρνηση αποδίδει όλα τα προβλήματα στην πανδημία. Αναμφίβολα αυτή επιβάρυνε την κατάσταση. Όμως ήδη η ανάπτυξη στην χώρα μας ήταν αναιμική και τα προβλήματα στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού, υπαρκτά.

Σε κάθε περίπτωση απέναντι σε μια τέτοια κρίση η Κυβέρνηση οφείλει να παρεμβαίνει με γενναία, δραστικά, στοχευμένα μέτρα. Το μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε ερείπια» επεσήμανε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Όσο για το πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, αυτό περιλαμβάνει «το ενδιάμεσο πρόγραμμα» που κατέθεσε πρόσφατα στην Βουλή το κόμμα. Ένα πρόγραμμα που όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, αν εφαρμοστεί κρατάει την κοινωνία όρθια και ζωντανή την οικονομία.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε ένα άλλο δρόμο. Με μέτρα ανεπαρκή και με μεγάλη καθυστέρηση τόσο ως προς τη λήψη της απόφασης, όσο κυρίως ως προς την υλοποίηση τους» αναφέρετε στην επίκαιρη ερώτηση.

Η ερώτηση στο τέλος της απευθύνεται στον πρωθυπουργό και αναφέρει- ρωτά, πρώτον εάν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» που τελικά φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζει την κρίση και δεύτερον εάν επιμένει η κυβέρνηση σε μια πολιτική που «εκμεταλλεύεται» αυτήν την κρίση προκειμένου να καταστρατηγήσει τα εργασιακά δικαιώματα στην χώρα μας και να οδηγήσει σε γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.