Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΣΗΕΑ στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίσημα θέση πήρε η ΕΣΗΕΑ με αφορμή το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και αφορά το θέμα της χρηματοδότησης ΜΜΕ σχετικά με την καμπάνια κατά του κορωνοϊού.

Η Ένωση Συντακτών, ενχολημένη από αυτό το διαφημιστικό σποτ, άσκησε κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική της Κουμουνδούρου και την στάση που κρατάει τελευταία σε θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες», τονίζεται από την ΕΣΗΕΑ.