Βορίδης για την Marfin: Διαδηλωτές αναρχικοί, ακροαριστεροί πήγαν και πέταξαν μολότοφ

«Διαδηλωτές αναρχικοί, ακροαριστεροί πήγαν και πέταξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να καούν αθώοι άνθρωποι εργαζόμενοι μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο», υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης σε εκπομπή του Open tv για το περιστατικό στη Marfin το 2010. 

Ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης με αφορμή το άνοιγμα ξανά του φακέλου της υπόθεσης από την Αστυνομία τονίζει ότι «το ουσιαστικό είναι να βρεθούν οι ένοχοι αυτής της φρικαλέας πράξης και να τιμωρηθούν, κάτι στο οποίο δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα για πάρα πολλά χρόνια» ανέφερε, προσθέτοντας ακόμα ότι το γεγονός ότι εξακολουθεί να ευαισθητοποιείται η ελληνική αστυνομία, να μην θεωρεί τον φάκελο κλειστό, έχει μια πραγματική σημασία επεσήμανε.

Ο κ. Βορίδης εκτιμά ακόμα ότι σίγουρα οι διαδηλωτές που συμμετείχαν τότε στις πορείες κατά του πρώτου μνημονίου όπου έλαβε χώρα και το συγκεκριμένο περιστατικό, δεν ήταν διαδηλωτές της Νέας Δημοκρατίας «έχει προκύψει απολύτως ότι το συγκεκριμένο πλήθος έχει συγκεκριμένη ταυτότητα στις συγκεκριμένες διαδηλώσεις. Μιλάω για το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε ο συγκεκριμένος εμπρησμός και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν» κατέληξε.