Τις ενημερωτικές ιστοσελίδες και τα social media επιλέγουν οι πολίτες να ενημερώνονται για τον Covid-19 σύμφωνα με έρευνα - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Τις ενημερωτικές ιστοσελίδες και τα social media επιλέγουν οι πολίτες να ενημερώνονται για τον Covid-19 σύμφωνα με έρευνα

Τις ενημερωτικές ιστοσελίδες καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολύ λιγότερο τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας επιλέγουν να ενημερωθούν οι πολίτες  σχετικά με τον κορωνοϊό σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα το 63% των συμμετεχόντων της έρευνας επιλέγουν να ενημερωθούν από ιστοσελίδες και το 57% των ερωτηθέντων από τα social media, ενώ μόλις το 31% δηλώνει πως επιλέγει σε καθημερινή βάση να ενημερωθεί από τις τηλεοπτικές ειδήσεις των εθνικής εμβέλειας καναλιών.

Απογοητευτικά είναι βέβαια τα ποσοστά όσον αφορά στην ενημέρωση από τις εφημερίδες, καθώς το 85% δεν επιλέγουν την ενημέρωσή τους από αυτές.

Αναφορικά με το ραδιόφωνο, το 14% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι 1-2 φορές εβδομαδιαία επιλέγει την ενημέρωση από αυτό.