Τι είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος για την δήλωση πόθεν έσχες του

Επίσημα θέση πήρε ο Κυριάκος Βελόπουλος ύστερα από την είδηση ότι διαθέτει καταθέσεις σε Γερμανική Τράπεζα όπως προέκυψε από την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έδωσε τις εξηγήσεις του μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Εγώ δεν έχω κρύψει ποτέ ότι η σύζυγός μου είναι από τη Γερμανία, ότι 50 χρόνια μένει εκεί, ότι έχω εταιρίες. Δεν τα έχω κρύψει όλα αυτά. Αλλά όταν κάνεις κοινή δήλωση με τη σύζυγό σου και στο πόθεν έσχες, τα εισοδήματα της συζύγου σου φαίνονται ότι είναι δικά σου. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε» σχολίασε με νόημα ο κ. Βελόπουλος.

Επιχειρώντας να αναλύσει περισσότερο την κατάσταση πρόσθεσε πως το 2018 η δική του επιχείρηση δεν μοίρασε μέρισμα. Ο επικεφαλής της Ε.Λ απαντώντας για το ύψος των εισοδημάτων του ανέφερε «το 2018 η δική μου επιχείρηση δεν μοίρασε μέρισμα. Επανεπένδυσε στη χώρα. Άρα λοιπόν δεν υπήρχε εισόδημα. Με αυτήν την τακτική, λοιπόν, ο καθένας λέει, ό,τι θέλει.

Ας δουν, λοιπόν, το 2014, το 2015, το 2016, το 2019 και το 2020 τι δηλώνω Ας μου βρούνε έναν πολιτικό αρχηγό που φορολογείται με 200.000 το χρόνο, φόρο να πληρώσει, ας έρθουν να μου το πούνε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Βελόπουλος εμφάνισε καταθέσεις ύψους 450.000 € σε τρείς χώρες.