Ο Κασιδιάρης αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή και ιδρύει νέο εθνικιστικό κόμμα

Με βίντεο ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε γνωστή την αποχώρησή του από το νεοναζιστικό κόμμα και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ιδρύει νέο πολιτικό φορέα που θα κινείται στον εθνικιστικό χώρο.

Ο ίδιος, μέσα από αυτό το βίντεο- πρόκληση προς την κοινή γνώμη, τόνισε ότι το νέο κόμμα θα κινηθεί στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αποχώρησε οριστικά από την Χρυσή Αυγή λόγω πλήρους διαφωνίας με την ηγεσία στη βάση της πρότασης που κατέθεσε για την πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση του κόμματος η οποία σύμφωνα με τον ίδιον δεν έγινε αποδεκτή.

Ο 40 χρονος πρώην βουλευτής απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες που ενστερνίζονται τις ιδέες του εθνικισμού, να έρθουν στις τάξεις του νέου φορέα και μάλιστα μέσω της ιστοσελίδας του να συνδιαμορφώσουν και το πρόγραμμά του, αναφέροντας μεταξύ άλλων

«το κόμμα θα στελεχώνουν επιφανή και σοβαρά πρόσωπα. Με στελέχη υψηλού επιπέδου, που ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και θα αναδείξουν τον πατριωτικό, πολιτικό λόγο ως το αντίπαλο δέος ενάντια στην κοινή αντεθνική γραμμή του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι ο Η. Κασιδιάρης είναι ο δεύτερος από τα βασικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που αποχωρεί, ύστερα από τον Γιάννη Λαγό ο οποίος είχε φύγει πέρσι το καλοκαίρι από το κόμμα.