Μικρά βέλη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μικρά βέλη

— Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης καθώς και οικονομικοί οργανισμοί προβλέπουν πλέον του 10% ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2020.

Το υγειονομικό σχέδιο της κυβέρνησης συνολικά κρίνεται επαρκές κατά την γνώμη μου.

Το οικονομικό σχέδιο όμως για την επόμενη ημέρα για την μακροπρόθεσμη στήριξη επιχειρήσεων- εργαζομένων, νοικοκυριών δεν ανακοινώθηκε ακόμα, ούτε ο πρωθυπουργός ανέφερε κάτι στο πρόσφατο διάγγελμά του.

Όλοι, όλοι, προβλέπουν μαύρες μέρες.

Μέρος του πλεονάσματος πρέπει να πέσει κατευθείαν στην πραγματική οικονομία.

Θα είναι το απαραίτητο εκείνο… καύσιμο για να βγάλουμε τους επόμενους μήνες έως ότου ξυπνήσει η ΕΕ και η ΕΚΤ και βοηθήσει γενναία όλες τις οικονομίες των χωρών της.

Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια η ύπαρξή της. Επιμονή σε συνταγές λιτότητας πλέον είναι εκτός πραγματικότητας. Εκτός της σημερινής οικονομικής λογικής.

— Προφανώς και η κυβέρνηση θα κριθεί από το μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα έχει για οικονομία- εργασιακά. Η τακτική «βλέποντας και κάνοντας» όχι δεν είναι λύση και θα έχει μεγάλο και άμεσο πολιτικό κόστος. Ναι είναι επηρεασμένη αρνητικά η παγκόσμια οικονομία. Όμως επιβάλλεται εσωτερικό σχέδιο μακροχρόνιας πρόβλεψης και δράσης…

— Πολύς λόγος για το θέμα με το… εν κινήσει τραγούδι της Άλκιστις. Οκ, λάθος το γεγονός ότι ήταν μαζεμένος ένα σωρό κόσμος έξω από το Μαξίμου. Απορία όμως: Εάν ακόμα ήταν ένοικός του ο Αλέξης, δεν θα έβγαινε να μιλήσει με την σπουδαία ερμηνεύτρια;

— Πάρτε μπλουζάκια ή πανιά (καθαρά) και με δύο λαστιχάκια διπλώστε τα στις 2 άκρες και κάντε σπιτική μάσκα.

Χριστέ μου τι θα ζήσω ακόμα…

— Σόιμπλε: Δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή

Τα σχόλια δικά σας…

— Όταν τελειώσει οριστικά η φυλακή κατ’ οίκον και ο προαυλισμός, ένα σουβλάκι και μια βόλτα με τους Φίλους μας θα μας φαίνεται ότι πήγαμε Τζαμάικα…

— Απορία απλή: Oι αθλητές- ειδικά οι ποδοσφαιριστές- δεν θα πανηγυρίζουν όλοι μαζί όλα τα γκολ;

— Mάγκας ο Παρτσαλάκης. Στην εκπομπή της Φ. Σκορδά είπε τα πράγματα με το όνομά τους για τον τομέα του πολιτισμού και τους ανθρώπους του.

Πως και πότε θα πληρωθούν διάφοροι εργαζόμενοι που εμπλέκονται σε διάφορες δράσεις; Πόσοι έχουν χάσει ή θα χάσουν τις δουλειές τους; Τραγουδιστές, ηθοποιοί, μουσικοί, σεναριογράφοι, συνθέτες, σκηνοθέτες και όλοι οι τεχνικοί; Και ιδιαίτερα στάθηκε στους χαμηλόμισθους. Στα νέα παιδιά που ξεκινούν την πορεία τους.

Όλα όσα είπε ήταν πάρα πολύ σωστά και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

— Το κομμάτι ERA- Mass του Ερίκ Λεβί, δεν σας θυμίζει στην εισαγωγή σαν να βγαίνει ο Ανδρέας από τα 80΄s να μιλήσει στο αλαλάζον πλήθος, αλλά τελικά στην εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας; !

— O κατά τα άλλα πολύ καλός και αγαπητός τραγουδιστής Χρήστος Δάντης παρουσίασε το νέο του τραγούδι με τίτλο: Δεν υπάρχει Θεός!

Αυτό που λέμε κυριολεκτικά «Η κόλαση του Δάντη»!

— Καλό μήνα με υγεία! Πες το κι ας πέσει κάτω! Τσάμπα είναι άλλωστε…

 

Δημήτρης Κυριακού