ΚΙΝΑΛ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης, συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

ΚΙΝΑΛ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης, συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης

Αυστηρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ όσον αφορά στις προχθεσινές νεότερες αποφάσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας σχετικά για τις επόμενες κινήσεις που σχεδιάζονται στα εργασιακά.

Σε κοινή τους δήλωση οι υπεύθυνοι του τομέα Εργασίας του κόμματος Γιώργος Μουλκιώτης και Χρήστος Μέγας ανέφεραν συγκεκριμένα «Μισός μισθός για μισή δουλειά και φτωχοποίηση του εργαζομένου. Αυτό ήταν το πρωτομαγιάτικο δώρο της κυβέρνησης προς τους Έλληνες εργαζόμενους. Η εξειδίκευση των γενικόλογων εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη, από τον υπουργό Εργασίας, ήταν πλήρως αποκαλυπτική. Το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης, συνδέεται άμεσα με τη γενικευμένη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης και εργαζόμενους με ωρομίσθιο 2,66 ευρώ» αναφέρουν στην δήλωσή τους και συμπληρώνουν ότι το όραμα της κυβέρνησης για το μέλλον της εργασίας και την πλήρη απορρύθμισή της συνδέεται με το άρθρο 9 της ΠΝΠ το οποίο σημειώνουν ότι δεν ήρθε καθόλου τυχαία

«Οι προτάσεις που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά. Στήριξη της απασχόλησης, με κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και για 6 μήνες. Με πλήρη σεβασμό των όρων εργασίας και των αμοιβών. Χωρίς καμία απόλυση στις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν. Με ποσά που θα αντληθούν από τα προγράμματα που ήδη αποφάσισε η ΕΕ και το ΕΣΠΑ» τονίζουν στην κοινή δήλωση και προαναγγέλουν ακόμα κλιμάκωση των αντιπολιτευτικών δράσεων του ΚΙΝΑΛ με σύμμαχο τον κόσμο της εργασίας.