ΗΠΑ: Βάλλει κατά των social media ο Ντόναλντ Τραμπ

Βολές κατά των μέσω κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας μάλιστα με «λουκέτο».

Σύμφωνα με το CNN, ο Τραμπ έχει βάλει στο μάτι του κυκλώνα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας της ειδικής σήμανσης που υπάρχουν σε κάθε ανάρτησή του για τις επιστολικές ψήφους.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο Twitter, «οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σιωπούν τις συντηρητικές φωνές. Θα επιβάλλουμε αυστηρά μέτρα ή θα τα κλείσουμε προτού επιτρέψουμε αυτό να συμβεί». 

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε τις επιστολικές ψήφους να ριζωθούν στη χώρα μας». Ολοκληρώνοντας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Θα ήταν δωρεάν για όλους η εξαπάτηση, η πλαστογραφία και η νοθεία. Όποιος εξαπατήσει περισσότερο θα κερδίσει. Το ίδιο και τα social media. Κάντε κάθαρση στα όσα κάνετε ΤΩΡΑ !!!!” Οι συντηρητικοί έχουν διαμαρτυρηθεί από καιρό ότι οι τεχνολογικές πλατφόρμες λογοκρίνουν τις δεξιές φωνές. Οι ισχυρισμοί απορρέουν από την αντίληψη ότι το εργατικό δυναμικό της Silicon Valley έχει σχεδιάσει προϊόντα κοινωνικών μέσων για να κάνουν διακρίσεις εναντίον των συντηρητικών, αν και οι εταιρείες αρνούνται έντονα τους ισχυρισμούς».

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ταχθεί κατά της επιστολικής ψήφου, θεωρώντας πως ο συγκεκριμένος τρόπος ψηφοφορίας θα μπορούσε να προκαλέσει νοθεία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.