Γεωργιάδης: Την Πέμπτη τα πρώτα στοιχεία για την επίπτωση της πανδημίας στην αγορά

Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρουμε τι επίπτωση έχει η πανδημία στην οικονομία μετά το μερικό άνοιγμα της οικονομίας ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε «τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για να δούμε αν το σταδιακό άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων έχει – και σε τι βαθμό έχει – επίπτωση στην αύξηση της επιδημίας», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, θα μπορέσει η κυβέρνηση να συζητήσει για επίσπευση της άρσης των μέτρων «Αν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, εφόσον το πρόβλημα της πανδημίας προηγείται» επεσήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επιπροσθέτως πως θα συνεχιστούν οι επισκέψεις του ίδιου σε εστιατόρια, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, με μοναδικό στόχο να μπορούν άφοβα οι καταναλωτές, μέχρι και το 80% του χώρου ενός εστιατορίου να το χρησιμοποιούν «Αυτό θα γίνει με την χρησιμοποίηση μέρους και του εσωτερικού χώρου των καταστημάτων – εφόσον υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός – ώστε να μετατρέπεται ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος σε ημιυπαίθριο» τόνισε μεταξύ άλλων.