Εγκρίθηκε η εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στη Νότια Κορέα

Στην έγκριση της εισαγωγής ελληνικών ακτινιδίων προχώρησε η Αρχή Animal and Plant Quarantine Agency (APQA) της Νότιας Κορέας, ανοίγοντας μια νέα αγορά εξαγωγών ελληνικών προϊόντων για την ελληνική οικονομία.

Η είδηση γνωστοποίηθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Σεούλ προς το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης, είπε ότι «το άνοιγμα της αγοράς της Νοτίου Κορέας αντιπροσωπεύει άλλο ένα σημαντικό βήμα για τον τομέα των εξαγωγών νωπών οπωροκηπευτικών της χώρας μας, που έχει στοχεύσει πολλές διαφορετικές αγορές κατά την τελευταία δεκαπενταετία».

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε πως «στα γραφεία μας έχουν αποσταλεί οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι αποστολές του προϊόντος, ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα κατά την είσοδό τους στη Νότιο Κορέα. Επιπρόσθετα, και κατάλογος με στοιχεία επικοινωνίας των σημαντικότερων κορεατικών εταιρειών εισαγωγής – χονδρεμπορίας ακτινιδίου».

Πλέον, απομένει η έκδοση οδηγιών από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές ελεγκτικές Αρχές, αλλά και προς τους εξαγωγείς ακτινιδίων.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες ενέργειες για την εξαγωγή ακτινιδίων στην ασιατική χώρα έγιναν το 2013, ενώ το 2016 προστέθηκαν στον κατάλογο των υπό εξαγωγή προϊόντων τα κεράσια και τα δαμάσκηνα.