Αστεροσκοπείο Αθηνών: Πάμε για καύσωνα-ρεκόρ τις επόμενες ημέρες

Πρόβλεψη για ασυνήθιστο καύσωνα μέσα στις επόμενες ημέρες έκανε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ήδη φυσικά όλοι μας το αντιλαμβανόμαστε καθώς σήμερα η ατμόσφαιρα είναι- για την εποχή τουλάχιστον- αποπνικτική.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του Ε.Α.Α που λέγεται meteo, στην Ελλάδα τις μέρες που πρώτου χρονικά καύσωνα για το 2020, θα επικρατήσουν τιμές στη θερμοκρασία που θα έχουν απόκλιση κατά 10 βαθμούς! Πρόκειται σύμφωνα με τις προβλέψεις των Επιστημόνων, ίσως για την μεγαλύτερη θερμοκρασία σε όλον τον πλανήτη, αφού θα ξεπεράσει τους 40 στην χώρα.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος ο οποίος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι πάμε για ρεκόρ όλων των εποχών από θερμοκρασίες στην Ελλάδα τον μήνα Μάιο υποστήριξε ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τον καιρό, θα αλλάξει ο «χάρτης» των δεδομένων που υπάρχει για τους καύσωνες στη χώρα.

«Στο Θησείο έχουμε τον αρχαιότερο σταθμό της Ελλάδας. Έχουμε δεδομένα 150 ετών, ενάμιση αιώνα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες για τον Μάιο καταγράφονταν το τελευταίο δεκαήμερο και δεν είχαν περάσει ποτέ τους 37 βαθμούς Κελσίου» επεσήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος.