Υπ. Ναυτιλίας: 15 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση των θαλάσσιων περιοχών

Χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ με στόχο την σύνδεση μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, με το αρμόδιο Υπουργείο να καταστρώνει σχέδιο για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου αριθμού δρομολογίων για το εθνικό και το τοπικό θαλάσσιο δίκτυο κατά το διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία.

Κατά συνέπεια, προβλέπεται επιδότηση για την εξυπηρέτηση 36 γραμμών του εθνικού και του τοπικού θαλάσσιου δικτύου στην περίπτωση που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι «η κάλυψη των αναγκών των νησιωτών και των νησιών μας αποτελεί για την κυβέρνηση σημαντική προτεραιότητα. Με την πρόσθετη χρηματοδότηση, η επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα διασφαλίζεται πλήρως, όπως και η οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών μας, που αντιπροσωπεύουν το 15% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας».

Τέλος, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπονεί σχέδιο σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.