Σταϊκούρας: Η εμπιστοσύνη των αγορών στην Κυβερνητική πολιτική επιβεβαιώνεται

Ως σημαντική θετική εξέλιξη αξιολογεί το υπουργείο Οικονομικών το γεγονός ότι η Ελλάδα θα αντλήσει άμεσα 2 δις ευρώ από την έκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι η επιτυχία αυτή είναι σημαντική καθώς το επιτόκιο ορίζεται στο 2%, ίσο με αυτό που είχε δοθεί πέρσι τον Ιούλιο όπου όπως σημείωσε, οι συνθήκες ήταν σαφώς καλύτερες τότε.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρ. Σταϊκούρα έχει ως εξής:

«Σήμερα η Ελλάδα, μέσα στις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως η πανδημία, βγήκε στις αγορές.

Και τα κατάφερε!

Η έκδοση 7ετούς ομολόγου, ύψους 2 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 2%, αποτελεί θετική εξέλιξη.

Οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε ικανοποίηση, αφού το κόστος δανεισμού είναι ίσο της αντίστοιχης έκδοσης Ιουλίου του 2019, με πολύ καλύτερο μάλιστα τότε οικονομικό περιβάλλον.

Και είναι πολύ χαμηλότερο της αντίστοιχης έκδοσης Φεβρουαρίου του 2018, όταν διαμορφώθηκε στο 3,5%.

Σημειώνω, επιπροσθέτως, την καλή ποιότητα της σημερινής έκδοσης, δεδομένου ότι η πλειοψηφία είναι ξένα χαρτοφυλάκια και θεσμικοί επενδυτές.

Με αυτά τα δεδομένα, το οικονομικό και πολιτικό εγχείρημα πέτυχε. Η εμπιστοσύνη των αγορών στην Κυβερνητική πολιτική επιβεβαιώνεται.

Η Ελλάδα απέδειξε ότι και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μπορεί να τα καταφέρει!» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών.