Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόωρο να γίνονται σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές

Ψυχραιμία ζητά από τους Ευρωπαίους πολίτες η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συστήνοντας να μην κλείσουν από τώρα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, η κ. φον ντερ Λάιεν είπε: «Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Κατόπιν, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης να θεσπίσει την διανομή κουπονιού έναντι του ποσού που έχει καταβληθεί για τις διακοπές τους και όχι τα αντίστοιχα χρήματα, Όπως επισήμανε, «σε ολόκληρη την Ευρώπη οι άνθρωποι, από καθαρά νομική άποψη, έχουν την επιλογή μεταξύ των χρημάτων και ενός κουπονιού», προσθέτοντας ότι «σε αυτή την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δεν θα πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρίες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες».

Παρ’ όλα αυτά, η Γερμανίδα Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι «οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες».