ΟΑΕΔ: Πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΟΑΕΔ: Πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ

Ξεκίνησε από την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής αίτησης για τη λήψη του επιδόματος των 400 ευρώ από τους μακροχρόνια ανέργους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που κατατάσσονται στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό αποτελεί το να είναι άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 και να μην έχουν λάβει το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 180.000 άτομα είναι δικαιούχοι του συγκεκριμένου βοηθήματος. 

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφθούν την διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia. Κατόπιν, θα επιλέξουν τον σύνδεσμο «έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους» και θα εισέλθουν είτε με τους κωδικούς Taxisnet είτε με εκείνους του ΟΑΕΔ.

Αναφορικά με την αυτόματη καταβολή του ποσού, αυτό θα πραγματοποιείται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι άνεργοι έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν θα κληθούν να προβούν σε καμία ενέργεια.

Επιπλέον, όσοι άνεργοι έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να τα επικαιροποιήσουν, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, όσοι άνεργοι δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στις επόμενες ημέρες.