Κουμουτσάκος: Η πολιτική εκβιασμού της Τουρκίας στον Έβρο δεν πέρασε- Το ίδιο θα συμβεί και στο Αιγαίο

Δεν πέρασε η πολιτική του εκβιασμού στον Έβρο από την Τουρκία θεωρεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με δηλώσεις του σε εκπομπή του Mega τόνισε 

«Αυτά τα οποία είδαμε πριν ένα – ενάμισι μήνα περίπου στον Έβρο, ήταν μία, κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθείσα, πολιτική εξαναγκασμού, χιλιάδων ανθρώπων να λειτουργήσουν σαν ένας ζωντανός πολιορκητικός κριός για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, ώστε να ασκηθεί πίεση και εκβιασμός στην Ευρώπη.

Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε. Όπως απέτυχε εκεί η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου».

Όσον αφορά στις μετακινήσεις και συγκεντρώσεις μεταναστών στα παράλια της Μικράς Ασίας, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης περί ανοίγματος των μεταναστευτικών πυλών έχουν στόχευση πίεσης και εκβιασμού προς την Ευρώπη και ότι αυτή η πρακτική εφαρμόζεται εδώ και περίπου έναν χρόνο, προσθέτοντας ότι «Κάθε πιθανή μεταναστευτική άφιξη θα μπαίνει σε καραντίνα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις μεταναστευτικές αυτές ροές, είτε όχι», σχολίασε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης.