Κορωνοϊός-Βρετανία: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Μπόρις Τζόνσον – Το μήνυμά του

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Έτσι, ο ηγέτης της χώρας θα συνεχίσει το υπόλοιπο τμήμα της ανάρρωσής του στην οικία του.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ, Στριτ, αναφερόμενος στις εξελίξεις, δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του όπως τον συμβούλευσαν οι θεράποντες ιατροί του», προσθέτοντας ότι «ευχαρίστησε τους πάντες στο νοσοκομείο St Thomas στο οποιό νοσηλεύτηκε για την θαυμάσια φροντίδα που έλαβε». Ταυτόχρονα, ο ίδιος είπε πως «όλες του οι σκέψεις βρίσκονται μαζί με όσους έχουν επηρεαστεί από την ασθένεια αυτή».

Λίγη ώρα αργότερα σε ανάρτηση στο Twitter o ίδιος ο Πρωθυπουργός έγραψε: «Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω ό,τι χρωστάω στο προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας, που μου έσωσε τη ζωή.

Οι προσπάθειες εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τη Βρετανία που μένουν στο σπίτι έχουν πραγματική αξία. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πρόκληση , όπως άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν».

Την χαρά της με το γεγονός εξέφρασε και η σύζυγός του, Κάρι Σίμοντς, που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά το υπέροχο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) μας. Το προσωπικό στο Νοσοκομείο St Thomas ήταν υπέροχο. Δεν θα είμαι ποτέ ικανή να σας ξεπληρώσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να σας ευχαριστώ».