Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Ενέσεις με απολυμαντικό και… σολάριουμ πρότεινε ο Τραμπ!

Αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η πρόταση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θεραπεία κατά του κορωνοϊού με δύο μεθόδους.

Η πρώτη περιλαμβάνει ενέσεις με απολυμαντικό, ενώ η δεύτερη έκθεση σε ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία (solarium).

Η συγκεκριμένες προτάσεις έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας της task force για την πανδημία. Σύμφωνα με την task force, ο ιός φαίνεται να μην διατηρείται στον ήλιο και στη ζέστη. Παράλληλα, η χλωρίνη μπορεί να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα εντός πέντε λεπτών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρέθεσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Γουίλιαμ Μπράιαν, αποφεύγοντας όμως να συστήσει επισήμως αυτές τις θεραπείες.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τραμπ φάνηκε να προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθώς σε συζήτηση που είχε με την επικεφαλής της task force, Ντέμπορα Μπερξ, κάλεσε τα μέλη της ομάδας να ερευνήσουν το θέμα.

Η πρόταση του Προέδρου της χώρας προκάλεσε αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα, απορρίπτοντας με κάθε τρόπο την υιοθέτηση αυτής της πρακτικής. 

Την ίδια στιγμή, πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν ποικιλοτρόπως αυτή την αναφορά.