ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες Τραμπ κατά της Κίνας - Απάντηση από το Πεκίνο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες Τραμπ κατά της Κίνας – Απάντηση από το Πεκίνο

Τα πυρά του προς την Κίνα έστρεψε εκ νέου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι η Κίνα «θα κάνει ό, τι μπορεί» προκειμένου ο ίδιος να χάσεις στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου. Μάλιστα, ανέφερε ότι το Πεκίνο υποστηρίζει την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς αυτό θα έκανε πιο ήπια την στάση της Ουάσινγκτον σε ποικίλα ζητήματα.

Σχετικά με το αν εξετάζει την εποβολή νέων δασμών ή την διαγραφή χρεών προς την Κίνα, ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε πως «υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω», χωρίς να επεκτείνεται περαιτέρω.

Ακόμα, ο ίδιος επέκρινε τις κινεζικές αρχές για την αργοπορημένη δράση τους, τονίζοντας πως όφειλαν να ενημερώσουν νωρίτερα την διεθνή κοινότητα.

Τέλος, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Νότια Κορέα δέχθηκε να συνεισφέρει περισσότερο στη διμερή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Όπως είπε, «μπορούμε να κλείσουμε συμφωνία. Θέλουν να κλείσουμε συμφωνία. Συμφώνησαν να πληρώσουν πολλά χρήματα. Πληρώνουν πολλά περισσότερα χρήματα από όσα έδιναν όταν ήρθα εδώ».

Από την πλευρά του, το Πεκίνο αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές. Η τοποθέτηση έγινε από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Κίνας, Γκένγκ Σουάνγκ, που δήλωσε στο περιθώριο συνέντευξης τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι εσωτερική υπόθεση, εκφράζοντας την ελπίδα να μην εμπλακεί στην προεκλογική μάχη η Κίνα.