Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Συνεχίστε να τηρείτε τα μέτρα- Να γίνει σταδιακή άρση των μέτρων | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Συνεχίστε να τηρείτε τα μέτρα- Να γίνει σταδιακή άρση των μέτρων

Συστάσεις σε όλους τους πολίτες απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ο οποίος ζητά από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα περιορισμού κίνησης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ώστε εκτός των άλλων να διατηρηθεί η καλή πορεία του ελέγχου της νόσου. 

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ «αρκούν λίγα μόνο 24ωρα για να αυξήσουν δραματικά την επιδημική καμπύλη και τη θνησιμότητα. Η ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης που πήρε εγκαίρως μέτρα έσωσε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές και ανέδειξε τη χώρα μας παγκοσμίως για την άριστη διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης», αναφέρει ο ΙΣΑ, τονίζοντας ότι είναι σωστό η άρση των μέτρων να γίνει με τρόπο σταδιακό.

«Η διαδικασία άρσης πρέπει να είναι αργή και σταδιακή σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που δείχνουν ότι μερικά μόνο 24ωρα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της επιδημίας και τον αριθμό των θανάτων. Πρέπει και ο ίδιος ο πολίτης να το κατανοήσει να μην είναι βιαστικός και να συνεχίσει να δείχνει υπομονή και υπευθυνότητα», τόνισε  ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης.