Ντε Γκίντος: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Αυξημένη πιθανότητα μεγαλύτερης ύφεσης για την ευρωπαϊκή οικονομία βλέπει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς Ντε Γκίντος.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα La Vanguardia, ο κ. Ντε Γκίντος ανέφερε, αρχικά, ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι εφικτά κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. «Για να δούμε πραγματική ανάκαμψη μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2021, αλλά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης θα είναι λογικά ορατά από το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της ευρωπαϊκής οικονομίας από τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι «η Ευρώπη είναι πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή αυτή κρίση». Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι επιπλέον δαπανώμενοι πόροι για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών «θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες χρηματοδοτικές ανάγκες, από 1 έως 1,5 τρισ. ευρώ, ένα ποσό που πιθανότατα δεν έχουμε δει ξανά».

Τέλος, ο πρώην «τσάρος» της ισπανικής οικονομίας υποστήριξε ότι τα επίπεδα χρέους στην Ευρωζώνη βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, παρά τον αυξημένο δανεισμό, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να εξετάζουμε στο οποίο αυτό το χρέος να είναι πρόβλημα».