Αρνητική στην έκδοση κορωνο-ομολόγου η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας

Την εναλλακτική της χρησιμοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αντί του κορωνο-ομολόγου προτείνει ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Zeit του Αμβούργου, ο κ. Βάιντμαν ανέφερε, αρχικά: «Οι πιστωτικές γραμμές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος (για να βοηθηθούν οι χώρες που πλήττονται σκληρά από τον κορωνοϊό). Οι οικονομικοπολιτικές προϋποθέσεις δεν θα ήταν στην περίπτωση αυτή τόσο αυστηρές όπως στην περίπτωση των κλασικών δανείων βοήθειας».

Σχετικά με τα κορωνο-ομόλογα, εμφανίστηκε αρνητικός, προτάσσοντας ως λύση τον ΕΜΣ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «χώρες όπως η Ιταλία πρέπει να υποστηριχθούν, διότι η αλληλεγγύη είναι σημαντική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ολοκληρώνοντας, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης επισήμανε πως «οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης» και πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε πρόσφατα μια τεράστια νομισματική βοήθεια. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί από την ευθύνη της η πολιτική».