Αδ. Γεωργιάδης: Δάνεια σε πληττόμενες επιχειρήσεις έως το 25% του τζίρου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Αδ. Γεωργιάδης: Δάνεια σε πληττόμενες επιχειρήσεις έως το 25% του τζίρου

Την χορήγηση δανείων σε πληττόμενες επιχειρήσεις από τον κορωνοϊό που θα αντιστοιχούν στο 25% του τζίρου τους προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑÏ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ένταξη στο μέτρο προϋποθέτει την κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων από τις επιχειρήσεις μέχρι τα τέλη του 2019.

Παράλληλα, πρόσβαση σε δανεισμό προβλέπεται και για τις επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Προϋπόθεση για τη λήψη δανείου είναι να προσκομίσουν οι επιχειρήσεις τον τελευταίο ετήσιο τζίρο τους, ενώ η κάλυψη δεν θα γίνεται με υποθήκη ακινήτου. 

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα παροχής δανείου που μπορεί να υπερβαίνει το 25% του τζίρου της επιχείρησης.

Επιπλέον, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν δάνεια από όποια τράπεζα επιθυμούν, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει δοθεί εντολή για γρήγορη απονομή των δανείων. Μάλιστα, υπογράμμισε πως αν χρειαστεί να προβεί στην ψήφιση νόμου για την σύναψη δανείου αυθημερόν, θα το πράξει.