Τσίπρας: Η κυβέρνηση να καταβάλλει κανονικά το δώρο Πάσχα

Η κυβέρνηση να μην διανοηθεί να μην καταβάλει το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από την δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ότι αυτό αξιολογείται. 

Με δήλωσή του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η πολιτεία οφείλει την διασφάλιση της καταβολής του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων. Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά και στην οποία συμμετείχαν επίσης οι τομεάρχες Οικονομίας και Εργασίας του κόμματος, Ν. Παππάς και Ε. Αχτσιόγλου. 

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε πλήρης αναφορά και καταγραφή των επιπτώσεων του κορωνοϊού σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα φέρει ο κορωνοϊός σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ενώ περιμένουν την πλήρη αποσαφήνιση όλων των οικονομικών μέτρων που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση, καθώς και την διεύρυνσή τους.

Από τη πλευρά του ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι πρέπει οι τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα σε πάγωμα των οφειλών των συνεπών οικονομικά δανειοληπτών και για τα φυσικά και για τα νομικά πρόσωπα.