Συνάντηση Μητσοτάκη- Μέρκελ τη Δευτέρα στο Βερολίνο για το μεταναστευτικό | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Συνάντηση Μητσοτάκη- Μέρκελ τη Δευτέρα στο Βερολίνο για το μεταναστευτικό

Στο Βερολίνο θα συναντηθούν μεθαύριο Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άγκελα Μέρκελ.

Το μεταναστευτικό όπως είναι λογικό θα τεθεί στην κορυφή της ατζέντας, καθώς οι τρέχουσες εξελίξεις διαφοροποιούν τη συζήτηση.

Η συνάντηση των δυο ηγετών είχε προγραμματιστεί να έχει ως κύριο θέμα την οικονομία και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, καθώς πρόκειται να διεξαχθεί το Οικονομικό Φόρουμ του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα ενημερωθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τα όσα κρίσιμα λαμβάνουν χώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο την τελευταία εβδομάδα, όσο και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο Κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει τα μέτρα που συνολικά έχει πάρει η κυβέρνηση για την προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων και το συνολικό πλάνο για την διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ζητήσει από την καγκελάριο, μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ με ενίσχυση της συνδρομής της Frontex, όπως και ένα σχέδιο για την κοινή πολιτική ασύλου.

Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 26 και 27 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, όπου το μεταναστευτικό ζήτημα θα τεθεί ψηλά στην ατζέντα.