Ορκίστηκε νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων παρουσία 170 τον αριθμό πολιτικών και διπλωματών (λόγω κορωνοϊού) η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και ακολούθως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον απερχόμενο Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο, για την τελετή παράδοσης- παραλαβής. Η ίδια, στις πρώτες της δηλώσεις της, έκανε αναφορές στα δύο επίκαιρα ζητήματα του προσφυγικού και του κορωνοϊού 

 

Στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε «Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας επιτελώντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους» αναφορικά με το μεταναστευτικό και σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού ανέφερε «καλούμαστε σε προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού» κάνοντας λόγο για «υπαρκτό κίνδυνο για τους ηλικιωμένους. Απαιτείται η απόλυτη συμμόρφωση στις οδηγίες και η πλήρης εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού» σημείωσε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε στην διάδοχό του στην Προεδρία καλή επιτυχία, δηλώνοντας μεταξύ άλλων «Η καλύτερη στιγμή για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι όταν απέλθει από την Προεδρία της Δημοκρατίας να έχει το αίσθημα ότι έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο στα καθήκοντά του και έχει επίσης στο ακέραιο αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», σημείωσε.