Μητσοτάκης: Σύνοδος κορυφής κατώτερη των περιστάσεων | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης: Σύνοδος κορυφής κατώτερη των περιστάσεων

Κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών χαρακτήρισε τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε που διεξήχθει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

«Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων. Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία, όπου ανεπτυγμένες χώρες αναγκάζονται να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Αλλά και στην οικονομική τραγωδία που προκαλεί η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας» τόνισε ο Πρωθυπουργός για την εξέλιξη της Συνόδου, σημειώνοντας ακόμα ότι η Ε.Ε πρέπει να είναι ενωμένη για να μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες «Θα χρειασθεί αυξημένους πόρους ώστε οι πολίτες να μην χάσουν την δουλειά τους. Αλλά και για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που χάνουν τον τζίρο τους. Κι όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον κατάρρευσης των δημοσίων εσόδων. Αναπόφευκτα, η Ευρώπη θα χρειασθεί να δανειστεί περισσότερα, ώστε να ξοδέψει και περισσότερα» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιστολή που συνυπέργαψε μαζί με άλλους 8 ηγέτες της Ε.Ε όσον αφορά στην έκδοση ενός ειδικού ευρωομολόγου για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε ο κορωνοϊός «Το επιχείρημα είναι απλό: Ο κορονοϊός αποτελεί ένα συμμετρικό σοκ για όλους. Άρα, χρειάζεται μια κοινή απάντηση η οποία θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δανειστεί φτηνά, μεγάλα ποσά για λογαριασμό όλων των κρατών-μελών» τόνισε.

Σημείωσε ακόμα «Εδώ δεν υπάρχουν “καλοί” και “κακοί” ούτε υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Όλοι δεχόμαστε την ίδια απειλή, “βράζουμε στο ίδιο καζάνι”. Το 2020 δεν είναι 2010…» προσθέτει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ακόμα πως ορισμένες χώρες επιμένουν να αντιμετωπίζουν το σήμερα με τα εργαλεία του χθες.