Κορωνοϊός: Τα έξι μέτρα που προτείνει ο Κ. Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση

«Τις δύσκολες τούτες ώρες καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα ως άτομα, και ομοψυχία ως έθνος. Είναι η ώρα που όλοι μαζί οι Έλληνες, πάνω από κόμματα, διαφωνίες και ιδεολογίες, οφείλουμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Βελόπουλου για την κατάσταση που επικρατεί και στην χώρα μας εξαιτίας της επέλασης του κορωνοϊού. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μάλιστα πρότεινε έξι επιπλέον μέτρα τα οποία θεωρεί ότι θα βοηθήσουν περαιτέρω την κατάσταση στην κατεύθυνση της επαρκέστερης αντιμετώπισης του ιού από τον κρατικό μηχανισμό.

«Επειδή όμως οι εξελίξεις τρέχουν, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σας καλεί να προβείτε στην εφαρμογή των κάτωθι μέτρων:

1. Επιτάξεις ξενοδοχείων ώστε να διαμένουν οι γιατροί και νοσηλευτές, ώστε να μην διασπείρουν τη νόσο κατά τη μετακίνησή τους, αλλά και στις οικογένειές τους.

2. Επιτάξεις ξενοδοχείων ώστε να διαμείνουν οι άστεγοι που είναι σήμερα στους δρόμους.

3. Ειδική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι λόγω της πανδημίας, θα υποστούν τεράστια απώλεια εσόδων ενόψει των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν και το Πάσχα.

4. Ειδικά επιδόματα για τους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι σήμερα έχουν μηδενικό εισόδημα, και πλήρη αδυναμία εύρεσης εργασίας.

5. Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00 μ.μ. . Αφού η ατομική ευθύνη απεδείχθη ανεπαρκής, η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα για την προστασία τους. Ο ως άνω περιορισμός δεν ισχύει για γιατρούς , νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες κι υπαλλήλους πολιτικής προστασίας.

6. Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη οριζόντιας εφαρμογής των οικονομικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση, καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει κρίση στην παγκόσμια οικονομία, κι όχι κατά κλάδους.», σημειώνει ο κ. Βελόπουλος.